Stanovništvo

Search
Close this search box.

Kviko fora da se šalje i diže lova

Kviko

Isprobajte novi način slanja novca putem aplikacije Kviko!

O aplikaciji

KVIKO predstavlja novu uslugu za slanje i podizanje novca bez kartice.

Aplikaciju je moguće preuzeti na  za korisnike android telefona, te na za korisnike iOS telefona.

Usluga predstavlja dodatnu pogodnost klijentima Banke, a za korištenje iste potreban je samo mobilni telefon sa pristupom internetu i otvoren tekući račun u Banci.

  • Bez naknade za aktiviranje usluge u sklopu jednog od paketa BBI
  • Jednokratna naknada u iznosu od 5,00 KM ukoliko aktiviranje usluge nije u sklopu jednog od paketa BBI
  • Maksimalan iznos transakcije u toku jednog dana (unutar 24 sata) je 300,00 KM
  • Maksimalan broj transakcija u toku jednog dana (unutar 24 sata) je ograničen na 3 (tri) transakcije koje nisu istekle ili otkazane tj. koje su uspješno realizovane

Da bi ste postali Korisnik KVIKO aplikacije potrebno je da se obratite u našu najbližu poslovnicu/filijalu i potpišete pristupnicu.

Kako funkcioniše

KVIKO je inovativna mobilna payment aplikacija koja omogućava korisnicima banaka beskartično podizanje novca na bankomatima.

 

KVIKO aplikacija funkcioniše vrlo jednostavno. Pošiljalac sredstava, koji treba da ima tekući račun u BBI banci, ASA Banci, ili Union Banci, na svoj telefon instalira KVIKO aplikaciju. Osim instalacije, za korištenje aplikacije neophodno je prijaviti Kviko uslugu u jednoj od dvije ranije navedene banke prilikom čega korisnik preuzima svoj aktivacijski kod.

 

Potom, u par koraka, koristeći aplikaciju, odabere iznos sredstava koji želi poslati primaocu, generišući jedinstven kôd. Generisani kôd šalje primaocu novca putem SMS-a ili bilo kojeg drugog komunikacijskog kanala (Viber, WhatsApp ili FB). Primalac unosi zaprimljeni kôd na tastaturi bankomata i podiže iznos koji je pošiljalac odredio prilikom slanja.

Podizanje novca

Podizanje novca moguće je izvršiti na bankomatima BBI banke, ASA banke i Union Banke. Za podizanje novca sa bankomata putem kôda nije vam potrebna kartica niti račun u banci. Dovoljno je da kôd koji ste dobili unesete na bankomat i preuzmete sumu koju vam je poslao pošiljalac kôda. Također, za podizanje novca nije potreban otvoren račun u banci.

Kviko INSTANT

Isprobajte prvo instant plaćanje u Bosni i Hercegovini!

Bez uplatnica, bez odlaska u banku, bez čekanja i nepotrebnog stresa.

Kviko instant je prvo instant plaćanje sa računa na račun u BiH. Omogućava instant prenos sredstava (u realnom vremenu) sa računa na račun građana koristeći samo broj telefona primaoca. Primalac i pošiljalac trebaju da imaju ugovorenu Kviko uslugu.

Uslugu možete aktivirati u bilo kojoj poslovnici BBI, ASA ili Union banke u BiH. Za aktivaciju usluge potrebna vam je kopija lične karte i CIPS prijava koja nije starija od 6 mjeseci. Po ugovaranju usluge u Banci, potrebno je preuzeti Kviko aplikaciju i unijeti aktivacijski kod koji ćete dobiti putem SMS-a.

Kviko instant je servis koji je dostupan klijentima banaka non-stop (24 h dnevno) tokom cijele godine. Za pristup servisu neophodno je da korisnik ima internet konekciju.

 

Novac možete poslati drugom Kviko korisniku koristeći samo broj telefona drugog korisnika. 

Kviko dopune

Dopunite svoj prepaid račun iz udobnosti fotelje!

Dopuna za mobitel u samo nekoliko klikova.

Uz Kviko aplikaciju od sada možete slati dopunu sebi ali i drugim korisnicima svih mobilnih operatera (BH TelecomHTERONETM:TEL i haloo.ba). Iz udobne fotelje, uz samo nekoliko klikova, bilo kada, bilo kome, brzo i jednostavno.  

Kviko OLX

Uz KVIKO OLX samo jednim klikom kupite vaš OLX kredit 

KVIKO OLX dopuna nova je usluga u okviru KVIKO aplikacije koja korisnicima omogućava kupovinu OLX kredita gdje god da se nalaze. Iz udobnosti svoga doma, u samo nekoliko sekundi možete kupiti Vaš OLX kredit, a za realizaciju transakcije potreban Vam je samo Vaš mobilni telefon.

Odabirom funkcionalnosti KVIKO Dopuna korisnik dalje bira OLX dopunu, aplikacija zatim nudi predefinisane iznose koje korisnik može da odabere, ili ukoliko želi može da unese iznos dopune prema vlastitom izboru. Nakon potvrde, aplikacija kreira vaucher koji korisnik dalje unosi u svoj OLX profil. 

Međutim, to nije jedina pogodnost za OLX korisnike, također putem KVIKO aplikacije, korištenjem funkcionalnosti KVIKO Instant moguće je vršiti sva plaćanja ili naplate OLX trgovine, bez odlaska u banku, čekanja u redovima te čekanja na prenos novca. Potreban vam je samo broj mobilnog telefona primaoca, a novac na računu je ODMAH.

 

Kontakt informacije

Za sva tehnička pitanja ili eventualne poteškoće u radu aplikacije, pozovite broj call centra + 387 33 652 888. Call centar Bamcard d.d. Sarajevo dostupan je 24/7 i web stranica: www.kviko.ba

Ili na besplatan info broj BBI banke: 080 020 020

Kviko aplikacija

Preuzmite aplikaciju

O nama

Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Novosti

Budite u toku s novostima iz BBI banke

Lokacije

Pronađite najbližu poslovnicu

Kontakt

Sve informacije na jednom mjestu

GPI

Provjerite status deviznih transakcija

O nama

Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Novosti

Budite u toku s novostima iz BBI banke

Lokacije

Pronađite najbližu poslovnicu

Kontakt

Sve informacije na jednom mjestu

GPI

Provjerite status deviznih transakcija

logo-bijeli-01

mBBI mobilno bankarstvo