Stanovništvo

Search
Close this search box.

Bosna Bank International d.d. Sarajevo (BBI Banka), najbrže organski rastuća banka u Bosni i Hercegovini, svojim klijentima, fizičkim i pravnim licima, pruža sve vrste bankarskih proizvoda i usluga, pravedno, etički i na društveno odgovoran način. Prilagođeni smo modernom načinu rada i dovoljno agilni za prilagođavanje stvarnim potrebama na bh. tržištu. Dugoročno smo opredijeljeni pružanju jedinstvenih, kvalitetnih finansijskih rješenja te osiguravanju dodatne vrijednosti za naše klijente, zaposlenike i dioničare. Prva smo banka u Bosni i Hercegovini i regionu koja posluje u skladu s islamskim finansijskim principima od osnivanja 2000. godine. Orijentirani smo na razvoj i cjelokupan profit investiramo u Bosnu i Hercegovinu. Otvoreno i iskreno – radimo na obezbjeđenju kvaliteta proizvoda i usluga, posvećeni smo i sa velikom pažnjom njegujemo ukazano povjerenje. Transparentno i odgovorno – kontinuirano prilagođavamo naš poslovni model izazovima i promjenama na bankarskom tržištu i stvaramo održive vrijednosti za sve naše interesne skupine.

Osnivači BBI banke

Islamic Development Bank (IDB) sa dioničkim udjelom od 45,46%, Dubai Islamic Bank sa osnivačkim udjelom od 27,27% i Abu Dhabi Islamic Bank sa osnivačkim udjelom od 27,27%. 

Najbrže organski rastuća banka u BiH

BBI ima 32 poslovne jedinice i široku mrežu bankomata (preko 150 bankomata u sklopu BH Mreže bankomata). BBI mreža bankomata, treća je po redu broja broju bankomata u FBiH.

 

Posebno izdvajamo BBI ponudu stambenog finansiranja, u okviru koje, svi postojeći i novi klijenti imaju mogućnosti da sami biraju fiksnu ili promjenjivu profitnu maržu, a dodatna pogodnost je da prilikom procjene vrijednosti nekretnine omjer hipoteke iznosi 1:1.

BBI Banka je jedina banka u BiH koja je kreirala i poseban set proizvoda i usluga za bh. dijasporu.

 

Aktiva BBI banke je sa 144 miliona u 2006. godini povećana na 1,49 milijardi KM do kraja 2021. godine. 

Poslovne rezultate 2023. godine, BBI banka je obilježila sa iznadprosječnim rastom tržišnog udjela prema pokazateljima profitabilnosti i strateškim klijentskim segmentima. U 2023. godini, BBI Banka je ostvarila poslovni rezultat od 23,3 miliona BAM, što je rast od 59% u odnosu na isti period prošle godine. Za Bosna Bank International, u 2023. godini ostvarena je rekordna neto dobit, te je Banka ponovo jedna od vodećih u segmentu malih i srednjih banaka po pokazateljima profitabilnosti.

Jedna smo od rijetkih banaka na tržištu BiH koja je ovu veličinu dostigla organskim rastom, što nam je omogućilo građenje jedinstvene korporativne kulture i sistema vrijednosti.

 

Osnovni podaci

Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Trg djece Sarajeva bb, 71000 Sarajevo

Besplatni info broj: 080 020 020

Fax: +387 33 203 122

E-mail: info@bbi.bawww.bbi.ba

ID broj: 4200375980006

PDV broj: 200375980006

Porezni broj: 0107872300

Kantonalni sud Sarajevo UF/I-4777/00

Transakcijski račun br: 141-001-00000001-65

S.W.I.F.T: BBIBBA22 

Sarajevo Business Forum/Sarajevo Halal Fair

Od 2010. godine BBI banka organizuje Sarajevo Business Forum, međunarodnu investicijsku konferenciju koja je stekla svjetsku reputaciju i postavila BiH i region na investicijsku mapu svijeta. Banka organizuje i Sarajevo Halal Fair, međunarodni sajam, i jedan od najznačajnijih događaja u halal industriji koji okuplja ugledne stručnjake, proizvođače, trgovce, investitore i poslovne ljude iz cijelog svijeta i ujedno je platforma za promociju domaćih halal proizvoda i usluga, ali i za uspostavljanje novih poslovnih kontakata i saradnji. 

Etički kodeks Banke

Cilj Etičkog kodeksa je uspostavljanje okvira za obavljanje svakodnevnih poslovnih aktivnosti, kako bi se obezbijedila usklađenost poslovanja sa zakonskim propisima, internim aktima te poslovanje u skladu sa najvišim etičkim standardima i principima korporativnog upravljanja. Kodeks ne predstavlja vodič za zakonska i regulatorna pitanja, ne nudi odgovore na sve pravne i etičke dileme sa kojima se zaposleni mogu susresti na radnom mjestu, niti može predvidjeti reakcije na svaku situaciju.

O nama

Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Novosti

Budite u toku s novostima iz BBI banke

Lokacije

Pronađite najbližu poslovnicu

Kontakt

Sve informacije na jednom mjestu

GPI

Provjerite status deviznih transakcija

O nama

Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Novosti

Budite u toku s novostima iz BBI banke

Lokacije

Pronađite najbližu poslovnicu

Kontakt

Sve informacije na jednom mjestu

GPI

Provjerite status deviznih transakcija

logo-bijeli-01

mBBI mobilno bankarstvo