Stanovništvo

Search
Close this search box.

Savjeti za zaposlenje

Istražite kompanije:
Prije nego što se prijavite na neki posao, istražite kompanije. Saznajte više o njihovim vrijednostima, kulturi, misijama i projektima. To će vam pomoći da prilagodite svoje CV-eve i motivacijska pisma, da se pripremite za intervjue, ali i da provjerite da li je to kompanija za vas.

Povežite se:

Povežite se s ljudima u industriji putem LinkedIn-a, pohađajte profesionalne događaje i konferencije, te iskoristite lične kontakte

Pripremite se za intervjue:

Pripremite odgovore na uobičajena intervju pitanja i osmislite pitanja koja ćete postaviti poslodavcima.  

Dodajte profesionalne sažetke na početku CV-a:

Kratki profesionalni sažeci na početku CV-a mogu pomoći poslodavcima da brzo razumiju vaše ključne kvalifikacije i ciljeve. Ovi sažeci bi trebali biti personalizirani i istaknuti vaše najvažnije vještine i iskustva.  

Konciznost i preglednost CV-a:

Vaši CV-evi trebaju biti jasni i lako čitljivi. Koristite jednostavan i profesionalan font, jasno razdvojite odjeljke i koristite nabrajanja. Optimalna dužina CV-a je 1-2 stranice. 

Prilagodite CV poziciji i kompaniji u kojoj aplicirate:

Prilagodite svoje CV-eve za svaki posao na koji se prijavljujete. Istaknite relevantne vještine, iskustva i postignuća koja su u skladu sa zahtjevima posla. Koristite ključne riječi iz oglasa za posao kako biste prošli kroz ATS (sistem za praćenje prijava). 

Fokusirajte se na postignuća u CV-u:

Umjesto da samo navedete svoje dužnosti, fokusirajte se na svoja postignuća. Koristite kvantitativne podatke gdje god je to moguće (npr. povećanje prodaje za 20%, smanjenje troškova za 15%). To daje konkretnu sliku o vašim sposobnostima.

Održavajte pozitivan stav:

Proces traženja posla može biti stresan i dugotrajan. Održavajte pozitivan stav, redovito ažurirajte pristup i učite iz svakog iskustva. Ne zaboravite da pozitivan stav i upornost vode do uspjeha.

O nama

Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Novosti

Budite u toku s novostima iz BBI banke

Lokacije

Pronađite najbližu poslovnicu

Kontakt

Sve informacije na jednom mjestu

GPI

Provjerite status deviznih transakcija

O nama

Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Novosti

Budite u toku s novostima iz BBI banke

Lokacije

Pronađite najbližu poslovnicu

Kontakt

Sve informacije na jednom mjestu

GPI

Provjerite status deviznih transakcija

logo-bijeli-01

mBBI mobilno bankarstvo