Card Guard | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Kako biste instalirali i koristili aplikaciju CardGuard potreban Vam je pristup Internetu s Vašeg mobilnog telefona. Ukoliko do sada niste koristili Internet na svom mobilnom telefonu kontaktirajte mobilnog operatera.

Instalaciju aplikacije vršite preko Google Play i App Store ovisno o mobilnoj platformi Vašeg mobitela, i to na  način da u Pretraživanje upišete Card Guard.

Nakon toga potrebno je da popunite on line formu, te će vas naše ljubazno osoblje kontaktirati za potvrdu podataka i slanje aktivacijskog ključa.

Kontrola nad kartičnim transakcijama (eCommerce, POS ili ATM) za koje će vaša kartica biti aktivna
24h/365
Postavke upozorenja
 
Odaberite tip transakcije
Aktivirajte i deaktivirajte svoju karticu kroz aplikaciju. U slučaju gubitka kartice, istu možete jednostavno isključiti kroz aplikaciju, onemogućavajući daljnje korištenje Vaše kartice.
 
 
 

Učinite svoju karticu funkcionalnom u svim ili samo određenim državama.
Idete na odmor ili putovanje? Ovo je idealna opcija za Vas. Jednostavno aktivirajte karticu u državi u kojoj boravite, nakon povratka karticu deaktivirajte za korištenje u toj državi, štiteći se tako od neovlaštenog korištenja kartice nakon završetka putovanja.

 

Šta je Card Guard

Card Guard je mobilna aplikacija koja ima za cilj pružiti preventivnu zaštitu kartičnih transakcija. Aplikacija obezbjeđuje svojim korisnicima kompletnu kontrolu i prevenciju nad različitim tipovima kartičnih transakcija, monitoring transakcija i uključenje upozorenja prilikom obavljanja transakcije.

Card Guard omogućava postavljanje željenih parametara za kontrolu kartice, primanje upozorenja u realnom vremenu i odgovor na upozorenja o fraud transakcijama.

Card Guard daje mogućnost korisniku kartice da samostalno i proaktivno upravlja 24h/365 sa svim svojim karticama bez ograničenja - debitnim, prepaid i kreditnim karticama koristeći samo aplikaciju na svom smartphone-u.

Mobilna aplikacija Card Guard podržana je za mobilne platforme Android i iOS.

Najčešće postavljena pitanja FAQ

 

Informacije i karakteristike

Upravljajte svojim karticama kroz sljedeće funkcionalnosti:

Odabrana kartica u statusu On/Off – u slučaju da je kartica isključena (OFF) neće se moći koristiti za transakcije.
Uključenjem kartice (status ON) moguće je postavljati ograničenja:

Siguran način rada: Omogućava kontrolu transakcija po različitim kanalima:

  • Odobri - eCommerce – ukoliko želite plaćati karticom online potrebno je odobriti ovu vrstu transakcija
  • Odobri -  POS – ukoliko želite karticu koristiti za plaćanja na POS terminalu
  • Odobri  - ATM – ukoliko želite karticu koristiti za podizanje gotovine na bankomatima

Postavka vremena dostupnosti kartice – kartica se može koristiti samo u vremenu koje odobrite – na ovaj način pomažete u sprečavanju zloupotreba korištenja kartice u vrijeme koje nije svojstveno Vama da istu koristite.

Postavke lokacije: Omogućava kontrolu transakcija na bazi geografske lokacije. Lokacije koje označite predstavljaju dozvoljene lokacije za korištenje kartice.


Postavke upozorenja: Omogućava upravljanje notifikacijama za pojedine ili za sve tipove transakcija.
 

Lista transakcija: Pregled svih transakcija sa detaljima transakcije.

 

Da biste svoje BBI kartice mogli koristiti na Internetu, bit će potrebno da u okviru Card Guarda odobrite obavljanje eCommerce transakcija.


Preuzimanje dokumentacije