Stanovništvo

Search
Close this search box.

BBI Banka i Grad Konjic osigurali dodatnih 5 miliona KM za mlade, privredna društva i obrtnike

U Konjicu su potpisani ugovori o poslovnoj saradnji između Grada Konjica i Bosna Bank International d.d. Sarajevo, za projekte povoljnog finansiranja mladih do 40 godina sa područja Konjica koji prvi put rješavaju stambeno pitanje, kao i za obrtnike i privredna društva koji se bave poljoprivrednom djelatnošću na području Grada Konjic.

Grad Konjic je izdvojio 200.000 KM za subvencioniranje profitne marže, dok je BBI banka obezbjedila sredstva u iznosu od 5.000.000,00 KM.

„Ove nove subvencionirane linije dio su mjera naše administracije da mladima sa područja Konjica omogućimo da budu vlasnici stana ili kuće, a našim privrednicima da dobiju finansijska sredstva po izuzetno povoljnim uslovima za finansiranje svojih poslovnih aktivnosti. Ranije je potpisan ugovor sa BBI bankom o subvenciji profitne marže finansiranja privrednih društava, vrijedan 11 miliona KM, tako da su ukupno dostupna sredstva preko 16 miliona KM za podršku našoj privredi i građanima. Grad Konjic je za ove namjene izdvojio ukupno 500.000 KM.“ – kazao je gradonačelnik Konjica g. Osman Ćatić i pozvao zainteresovane da se na vrijeme prijave i apliciraju za sredstva.

Pravo učešća za subvenciju profitne marže imaju mladi od 18 do 40 godina starosti za kupovinu novoizgrađenog ili stana u izgradnji, kao i kupovine kuće u izgradnji ili potpuno nove gradnje kuće, uz subvencioniranje profitne marže od strane Grada Konjica za cijeli period otplate stambenog finansiranja, čiji iznos ne prelazi 100.000,00 KM i čiji rok otplate nije duži od 20 godina.

„Zadovoljstvo mi je što danas ispred BBI banke prisustvujem svečanom potpisivanju ova dva ugovora koji će mladima iz Konjica olakšati put do kupovine stana ili kuće, te pomoći obrtnicima i privrednim društvima koji žele finansirati svoje poslovne aktivnosti u oblasti poljoprivrede.“ – izjavila je Azra Hadžiomeragić, član Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo. Naglašavajući kako je riječ o finansiranjima po izuzetno povoljnim uslovima, Hadžiomeragić je istakla kako je BBI banka za projekat za mlade Konjica izdvojila 3 miliona KM, a za finansiranja obrtnika i privrednih društava dodatnih 2 miliona KM.

Obrtnici i privredna društva koji se bave poljoprivrednom aktivnošću, a imaju sjedište na području Konjica, moći će aplicirati za finansijska sredstva u BBI banci, koja će također biti subvencionirana od strane Grada Konjica. Maksimalan iznos odobrenih finansiranja za jedno privredno društvo iznosi 500.000,00 KM, a za obrtnike do 100.000,00 KM. U izuzetnim slučajevima Grad Konjic može dati saglasnost na veće iznose finansiranja. Finansiranja su sa rokom otplate do 48 mjeseci uz profitnu maržu do 3,99 % i uz mogućnost grace perioda do 6 (šest) mjeseci.

Javni poziv za prijavu će biti raspisan i objavljen u narednih 10 dana na službenim web stranicama Grada Konjica i BBI banke, u kojem će biti definisani svi uslovi za prijavu i detalji načina apliciranja.

Ostale novosti

Obavještenje za korisnike BBI Visa Prepaid kartica

Obavještenje o novoj Facebook stranici BBI Banke

Radno vrijeme tokom Kurban bajrama

Obavještenje o izmjenjenom radnom vremenu podružnice Mostar

O nama

Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Novosti

Budite u toku s novostima iz BBI banke

Lokacije

Pronađite najbližu poslovnicu

Kontakt

Sve informacije na jednom mjestu

GPI

Provjerite status deviznih transakcija

O nama

Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Novosti

Budite u toku s novostima iz BBI banke

Lokacije

Pronađite najbližu poslovnicu

Kontakt

Sve informacije na jednom mjestu

GPI

Provjerite status deviznih transakcija

logo-bijeli-01

mBBI mobilno bankarstvo