Stanovništvo

Search
Close this search box.

BBI banka objavila Javni poziv o liniji poticajnih finansiranja namijenjenih malim preduzećima

Na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, potpisanog 16.10.2023. godine, danas je objavljen Javni poziv subjektima male privrede sa područja Kantona Sarajevo za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja po stopi od 0 posto.

Ova značajna podrška, dio je Programa razvoja male privrede i kreirana je sa ciljem olakšanog pristupa finansijskim resursima neophodnim za razvoj poslovanja ovih preduzeća.

Finansiranja po stopi od 0 posto uz subvenciju troškova profitne stope

Ukupna vrijednost nove ugovorene linije finansiranja koju je BBI banka obezbijedila  iznosi 23,5 miliona KM, dok subvencija profitne stope Ministarstva privrede KS iznosi od 1,5 miliona KM. Time će budući korisnici ove vrste finansiranja imati dostupna finansiranja po stopi od nula posto. Prilikom dostavljanja predmetnih zahtjeva, korisnici neće imati troškove obrade a na raspolaganju imaju i mogućnost ugovaranja odgođenog otplatnog perioda od 9 mjeseci. Maksimalni pojedinačni iznosi finansiranja na koje će poslovni korisnici moći aplicirati iznose 2 miliona KM, na otplatni period do 7 godina.

Na ovaj način privrednim subjektima se smanjuju ukupni troškovi zaduživanja, omogućava im se da pristupe kapitalu po povoljnijim uslovima, što ih dugoročno može dovesti do inovacija i unapređenja konkurentnosti, stvaranju novih radnih mjesta i podsticanju inovacija.

Ovdje možete pogledati Javni pozivu kojem su definisani pravo učešća, namjena sredstava, iznosi i rokovi, kriteriji, potrebna dokumentacija i drugi detalji.  Javni poziv je objavljen danas u dnevnim novinama Oslobođenje i Dnevni avaz, a dostupan je na web stranicama BBI banke (bbi.ba) i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo (mp.ks.gov.ba).

Dodatne informacije prije samog podnošenja zahtjeva u toku javnog poziva mogu se dobiti pozivom na telefone: 033 275-507 i 033 275 289 ili na e-mail: linijakantonasarajevo@bbi.ba

Ostale novosti

O nama

Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Novosti

Budite u toku s novostima iz BBI banke

Lokacije

Pronađite najbližu poslovnicu

Kontakt

Sve informacije na jednom mjestu

GPI

Provjerite status deviznih transakcija

O nama

Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Novosti

Budite u toku s novostima iz BBI banke

Lokacije

Pronađite najbližu poslovnicu

Kontakt

Sve informacije na jednom mjestu

GPI

Provjerite status deviznih transakcija

logo-bijeli-01

mBBI mobilno bankarstvo