Stanovništvo

Search
Close this search box.

Ibro Osmanović i Hrvoje Lovrić pridružili se Upravi BBI banke

Nadzorni odbor Bosna Bank International d.d. Sarajevo, uz prethodnu saglasnost Agencije za bankarstvo FBiH, imenovao je Ibru Osmanovića za člana Uprave Banke za poslovanje s pravnim licima i Hrvoja Lovrića za člana Uprave Banke zaduženog za Operacije i IT.

Ibro Osmanović i Hrvoje Lovrić stekli su zavidno iskustvo tokom višegodišnjeg rada na rukovodećim pozicijama u finansijskim institucijama, a koje obuhvata upravljanje kreditnim rizicima, struktuiranje posebnih kreditnih aranžmana, razvoj novih proizvoda u skladu s potrebama tržišta, poboljšanje kvalitete organizacije poslovanja, digitalnu transformaciju i uvođenju digitalnih rješenja koja su unaprijedila cjelokupan bankarski sistem u Bosni i Hercegovini.

Novi članovi Uprave, pridružuju se postojećoj Upravi, koju čine predsjednik Uprave, Alek Bakalović, Azra Hadžiomeragić, članica Uprave za poslovanje sa stanovništvom i Jasmina Dobrača, članica Uprave za rizike i finansije.

Uprava, ojačana novim članovima, omogućit će dodatnu učinkovitost i modernizirati poslovanje Banke u skladu s potrebama bh. tržišta i najvišim standardima poslovanja, ali i jačati povjerenje klijenata.


Bosna Bank International d.d. Sarajevo, je prva banka u BiH i regionu koja posluje u skladu s islamskim finansijskim principima. Osnovana je 2000. godine, sa sjedištem u Sarajevu. Orijentisani smo razvoju Bosne i Hercegovine i cjelokupan profit investiramo u BiH. Osnivači BBI banke su Islamic Development Bank (IDB) s dioničkim udjelom od 45,46%, Dubai Islamic Bank s osnivačkim udjelom od 27,27% i Abu Dhabi Islamic Bank s osnivačkim udjelom od 27,27%. Aktiva BBI banke je sa 144 miliona u 2006. godini povećana na 1,49 milijardi KM do kraja 2021. godine. Poslovne rezultate 2022. godine, BBI banka je obilježila s iznadprosječnim rastom tržišnog udjela prema pokazateljima profitabilnosti i strateškim klijentskim segmentima. U 2022. godini, BBI Banka je ostvarila poslovni rezultat od 14,7 miliona KM, odnosno rast od 356% posto u odnosu na zvanične rezultate prethodne godine. Jedna smo od rijetkih banaka na tržištu BiH koja je ovu veličinu dostigla organskim rastom, što nam je omogućilo građenje jedinstvene korporativne kulture i sistema vrijednosti. BBI posluje u sklopu 32 poslovne jedinice širom BiH i uz više od 150 ATM uređaja u okviru BH Mreže bankomata, treće po redu broja bankomata u FBiH. 

Ostale novosti

O nama

Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Novosti

Budite u toku s novostima iz BBI banke

Lokacije

Pronađite najbližu poslovnicu

Kontakt

Sve informacije na jednom mjestu

GPI

Provjerite status deviznih transakcija

O nama

Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Novosti

Budite u toku s novostima iz BBI banke

Lokacije

Pronađite najbližu poslovnicu

Kontakt

Sve informacije na jednom mjestu

GPI

Provjerite status deviznih transakcija

logo-bijeli-01

mBBI mobilno bankarstvo