BBI banka pouzdan partner bonitetno-pouzdanim kompanijama | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

BBI banka pouzdan partner bonitetno-pouzdanim kompanijama

28.11.2019.

Brojne priče o uspjehu, napretku, povjerenju i pouzdanosti mogle su se čuti od vrhunskih svjetskih govornika i uspješnih poslovnih ljudi na konferenciji „Pouzdanost 2019“ koja je 27. novembra održana u sarajevskom hotelu Hills. Najveća konferencija za dodjelu bonitetnih priznanja i poslovno umrežavanje u Bosni i Hercegovini okupila je više od 450 najeminentnijih učesnika iz bh. privrede i regiona.

Vodeći se idejom da sve dobre i pozitivne poslovne priče trebaju biti ispričane, LRC d.o.o. i Poslovne novine d.o.o. prije pet godina kreirali su projekt ”Pouzdanost”, pod čijim imenom se održava i ova  najpoznatija poslovna konferencija u BiH. Suorganizator projekta je Bosna Bank International i BBI VIP Business Club, specijalni partner Express Courier d.o.o. ovlašteni zastupnik za UPS u BiH, a pokrovitelj Vanjskotrgovinska komora BiH.

Ono što je posebno značajno za bonitetno pouzdane kompanije u BiH jeste da su BBI banka i BBI VIP Business Club prepoznali važnost i potencijal ovog projekta, te će kao suorganizator pružiti dodatnu podršku kompanijama koje bilježe natprosječne poslovne rezultate.

“Više od 20 godina BBI banka radi na jačanju kompanija u BiH kroz finansiranja, zajednička ulaganja kroz „Sarajevo Business Forum“, „Sarajevo Halal Fair“ itd. Naše poslovanje temeljimo na etičkim principima i partnerskim odnosima s klijentima. Bonitetna pouzdanost predstavlja garanciju da kompanija posluje natprosječno, a certificirano preduzeće jača svoj ugled, dokazuje da je pouzdan i poželjan partner, te jača svoju poziciju na domaćim i međunarodnim tržištima. Stoga smo ponosni i velika nam je čast da je BBI banka i ove godine, treći put zaredom, suorganizator konferencije ‘Pouzdanost’ i rado ćemo pomoći dobitnicima Zvijezda bonitetne pouzdanosti da nastave i dalje rasti”, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke, a rukovodilac BBI VIP Business Cluba Azra Čolić uručila je Kučkoviću člansku kartu BBI VIP Business Cluba za Poslovne novine.

Poželivši dobrodošlicu učesnicima konferencije „Puzdanost 2019“ na kojoj se slavi izvrsnost kompanija, Emil Kučković, izvršni direktor LRC d.o.o. i direktor Poslovnih novina, istaknuo je da se projekt „Pouzdanost“ etablirao u jedan od značajnijih pokretača pozitivnog poslovnog okruženja u BiH.

Zahvalivši svima koji su podržali projekt „Pouzdanost 2019“, Alena Ahmetspahić-Fočo, direktorica projekta ovog pojekta i izvršna direktorica „Poslovnih novina“ istaknula je da Poslovne novine imaju tradiciju dugu 47 godina, tokom kojih su objavile na hiljade uspješnih priča o razvoju i uspjesima ekonomije BiH.

Poslovnu konferenciju „Pouzdanost 2019“ svečano je otvorio Ahmet Egrlić, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, i ovom prilikom uručio prvi set certifikata i Zvijezda bonitetne pouzdanosti kompanijama sa natprosječnim rezultatima poslovanja.

U prvom dijelu konferencije, novčana nagrada za društveno odgovorni segment projekta ”Pouzdanost 2019” u iznosu od 3.000 KM, dodijeljena je Azri Dedić, evropskoj prvakinji u džudou. Adnan Hrenovica, vlasnik kompanije LRC d.o.o. i Emil Kučković, izvršni direktor LRC-a, uručili su Azri ček na iznos nagrade u vrijednosti 2.000 KM, a Mirza Bavčić, predstavnik kompanije Express Courier-UPS, ček na 1.000 KM.

Slavlje bonitetne izvrsnosti na konferenciji „Pouzdanost 2019“ začinio je i gost iznenađenja, Elvir Bolić, proslavljeni bh. fudbaler i nekadašnji kapiten bh. reprezentacije. Bolić je legitimni nasljednik Mirze Teletovića, koji je prošle godine oduševio predstavnike kompanija na konferenciji“Pouzdanost“, a koji su 1 na 1 igrali protiv jednog od najboljih košarkaša koje je BiH imala.

Učesnici  na konferenciji „Pozdanost 2019“  bili su presretni, što su u okviru mini-takmičenja između predstavnika kompanija i duela jedan na jedan, imali priliku ’’odmjeriti snagu’’ sa Elvirom Bolićem, jednim od najboljih bh. nogometaša, danas uspješnim privrednikom.

BBI banka je za sve bonitetno pouzdane kompanije pripremila posebnu ponudu i pogodnosti, a više informacija zainteresovani privrednici mogu dobiti putem e-mail adrese vip@bbi.ba.