KALKULATOR KURSNA LISTA KONVERTOR VALUTA
AnketaEBankingSBFFacebook

Održana 35. dodjela nagrade „Najmenadžer“ i „Najkompanija“ za 2016

U Banskim dvorima u Banjaluci Ameru Bukviću uručeno priznanje „Najmenadžer“ i „Najbanka“ 2016

IMG 2109web

Amer Bukvić, direktor BBI banke, dobitnik je priznanja „Najmenadžer“ u oblasti bankarstva za 2016. godinu, a BBI banka i Sarajevo Business Forum (SBF) nagrade „Najbanka 2016“ u izboru Nezavisne agencije Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager. Priznanje Bukviću i BBI banci uručeno je u četvrtak 15. decembra 2016. godine na svečanoj ceremoniji u Banskim dvorima u Banjaluci.  

Predsjednik Organizacionog odbora izbora najmenadžera za 2016. Pane Škrbić istakao je da je ova nagrada izrasla u globalni brend u regionu te da se dodjeljuje isključivo za uspjeh i postignute rezultate.

U više od dvadeset godina svog postojanja, nagrada „Najmenadžer“ je postala prepoznatljiva, priznata  i poznata kao mjerilo uspjeha menadžera i njihovih kompanija. Nagradu je pokrenula međunarodna zajednica za širu regiju, zajedno sa domaćim asocijacijama biznisa

Žiri pri izboru ima precizne kriterije, a osnovna karakteristika ovog izbora je da se nagrade dodjeljuju najsposobnijim i najuspješnijim.

Neki od dosadašnjih dobitnika ove najprestižnije Evropske nagrade iz BiH i regiona su: Philip Zepter (Zepter Group, Monako), Ivica i Ante Todorić (Agrokor, Zagreb), Šarik Tara (Istanbul, Turska), Toni Meggle (Mljekare Meggle – Njemačka), Stojan Petrič (KOLEKTOR, Slovenija), Miodrag Kostić  (MK Grupa, Beograd), Branislav Grujić (Beograd-Moskva-Ženeva), Nijaz Hastor i Nihad Imamović (Asa Prevent Group, BiH-Njemačka), Peter Schmid (Austrotherm, Austrija), Marek Varhol (Atlantic Co. Francuska), Živko Mukaetov (Alkaloid, Skoplje), Roman Glaser (Perutnina Ptuj, Slovenija), Zvonko Biljecki (Geofoto, Zagreb), Fahim Sejari (Sejari Co., Njemačka), te iz BiH - Branimir Muidža (Tvornica cementa Kakanj i Zagreb), Jusuf Hubjer i Munevera Fočo (UNIS Ginex – Goražde), Goran Vlaović (M:tel Banja Luka), Milan Radović (Nova banka – Banja Luka), Enisa Bekto (BEKTO Goražde).

Među dobitnicima ove nagrade su i dr Ivo Josipović, predsjednik Hrvatske i Filip Vujanović, predsjednik Crne Gore, Bronislaw Komorowski, predsjednik Poljske, te Rosen Plevneliev,  kao ,,Ličnost godine''.