KALKULATOR KURSNA LISTA KONVERTOR VALUTA
AnketaEBankingSBFFacebook

Ajnadžić i Bukvić potpisali Memorandum o poslovnoj saradnji

BBI banka će bez naknade davati usluge ekonomskog konsaltinga za projekte Općine Centar

Bukvić-Ajnadžić 1 web

Načelnik Općine Centar prof.dr. Nedžad Ajnadžić i direktor BBI banke Amer Bukvić potpisali su danas Memorandum o poslovnoj saradnji koji ima za cilj promociju ekonomskih i privrednih potencijala i projekata Općine Centar Sarajevo, poboljšanje investicijske klime i rast zaposlenih kroz privlačenje stranih investicija.

Prema ovom memorandumu BBI banka će bez naknade pružati usluge ekonomskog konsaltinga za investicijske projekte Općine Centar Sarajevo što će biti posebno dragocjeno s obzirom da BBI banka i njen BBI VIP biznis klub već osmu godinu zaredom organiziraju međunarodnu investicijsku konferenciju Sarajevo Business Forum (SBF).

Ova konferencija postala je globalna platforma za promociju projekata i privrednih potencijala, analizu i pripremu projekata, te adekvatnu prezentaciju privrednih potencijala, kao i uvezivanje privrednika i investitora na individualnoj i institucionalnoj razini.

"BBI banka već osmu godinu putem SBF-a radi na dovođenju stranih investitora i promociji naših proizvoda u svijetu. Kroz BBI VIP biznis klub organizirali smo, osim SBF-a koji svake godine okupi više od hiljadu učesnika iz cijelog svijeta, i susrete domaćih i stranih privrednika u BiH i prezentaciju naših kompanija u inozemstvu. Putem naših osnivača i mreže naših kontakata u svijetu uvezujemo domaće kompanije i strana tržišta. Potpisivanje ovog memoranduma je nastavak naše korporativne strategije na jačanju ekonomije BiH. BBI stručnjaci će pro bono pružiti usluge finansijskog konsaltinga. Naši eksperti na polju investicijskog bankarstva će pružiti podršku Općini kroz savjetovanje u evaluaciji projekata, potencijalnih investitora, pripremi i struktuiranju pojedinih projekata i investicija, pregovaranju i pripremi dokumenata za realizaciju te u samoj realizaciji", rekao je nakon potpisivanja Bukvić.

Bukvić-Ajnadžić 2 web

Načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić je nakon potpisivanja ovog dokumenta izjavio da će Općina Centar u saradnji sa BBI bankom raditi zajedno na veoma važnim projektima koji su od interesa za lokalnu zajednicu, Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu.

„Na ovaj način ćemo najbolje promovirati veoma važne investicije za lokalnu zajednicu. U cilju nam je postati veoma atraktivna lokalna zajednica za ulaganja stranih investitora. U fokusu će biti podrška za mala i srednja poduzeća, za poljoprivredu i za velike investicione projekte. Svi investitori koji su zainteresovani za ulaganje u našu lokalnu zajednicu su dobrodošli, jer želimo da Općina Centar postane veoma atraktivna lokalna zajednica za investiranje. Želim da dodam da prije svake odluke o investiranju na našem području, posebno u arhitektonskom i prostornom planiranju, nećemo odobriti nijedan projekat prije nego dobijemo pozitivno mišljenje općinske Službe za prostorno planiranje i komunalne projekte, Asocijacije arhitekata u BiH, Savjeta općinskog načelnika Općine Centar Sarajevo za urbanizam i prostorno planiranje, te dva kantonalna zavoda za planiranje i izgradnju, kao i Gradske uprave, objasnio je Ajnadžić.

BBI banka će putem BBI VIP biznis kluba kao i posebnog  Odjeljenja investicijskog bankarstva pomoći Općini u pripremanju potencijalnih projekata i pronalasku investitora.

„Kao društveno i poslovno odgovorna finansijska institucija koja je strateški opredjeljenja razvoju naše zemlje, poboljšanju ambijenta za ulaganja, stvaranju pretpostavki za otvaranje novih radnih mjesta, izuzetno smo zadovolnji da Općini Centar, dakle lokalnoj zajednici i njenim institucijama, stavimo na raspolaganje svoje resurse, ekspertizu i mrežu kontakata u zemlji i inostranstvu, a sve na principu pro bono, kako bi pomogli u uspješnoj realizaciji projekata i razvoju ekonommskih kapaciteta i potencijala Općine Centar“, istakao  je Nedžad Gušić, rukovodilac Odjeljenja investicijskog bankarstva u BBI banci.