Objavljen Javni poziv za subvencioniranu Liniju Općine Centar Sarajevo | Bosna Bank International
E-servisi Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Objavljen Javni poziv za subvencioniranu Liniju Općine Centar Sarajevo

22.07.2020.

Javni poziv privrednicima sa područja Općine Centar Sarajevo da apliciraju za subvencioniranu liniju BBI banke i Općine Centar objavljen je u dnevnim novinama i na web stranici BBI banke.

Riječ je o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranje po povoljnim uslovima uz subvencioniranje profitne marže od strane Općine Centar.

Za realizaciju ovog ugovora BBI banka je osigurala sredstva u iznosu od 17,5 miliona KM, dok je Općina Centar na ime subvencioniranja profitne marže za korisnike ove finansijske linije iz svog budžeta za 2020. g. obezbijedila 340 hiljada maraka.

Pravo na sredstva po ovoj finansijskoj liniji moći će ostvariti subjekti male privrede, fizička i pravna lica koja trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način kako je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede, koji uredno izmiruju svoje zakonom predviđene obaveze, kao i sve ostale uslove Javnog poziva.

Dodatne informacije mogu se dobiti: u poslovnicama BBI banke na području Kantona Sarajevo, putem e-mail adrese: linijaopcinacentar@bbi.ba i/ili na telefone 033 275-507, 033 275-255 i 033 275-256.

Javni poziv možete pogledati ovdje.