Četvrtu godinu zaredom BBI banka daje najpovoljnije uvjete za privrednike Kantona Sarajevo | Bosna Bank International
E-servisi Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Četvrtu godinu zaredom BBI banka daje najpovoljnije uvjete za privrednike Kantona Sarajevo

15.11.2019.

Potpisivanjem Ugovora o poslovnoj saradnji za 2019. godinu između Kantona Sarajevo - Ministarstva privrede i Bosna Bank International d.d. Sarajevo danas je četvrtu godinu zaredom, uspostavljena povoljna finansijska linija za privrednike s područja Kantona.

„Ovo je četvrta godina zaredom da je BBI banka dala najpovoljnije uslove za ovu liniju i izabrana na tenderu. Ponosni smo da evo već četvrtu godinu zaredom  nudimo najbolje i najpovoljnije uslove za privrednike sa područja Kantona Sarajevo“, izjavio je nakon potpisivanja Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Radi se o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci, uz subvenciju Kantona, dobiju finansiranja po stopi od nula posto. Linija je namijenjena subjektima male privrede za finansiranja za trajna obrtna sredstva,osnovna sredstva i investicije (dugoročna finansiranja).

Privrednici za ova sredstva mogu aplicirati u poslovnicama BBI banke do kraja ove godine, s mogućnošću produženja roka do kraja marta naredne godine. Sredstva su namijenjena za subjekte male privrede, odnosno fizičko ili pravno lice koje trajno obavlja zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti kako je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj: 29/15), a koji ima sjedište na području Kantona Sarajevo sa jasno utvrđenom namjenom korištenja sredstava na području Kantona Sarajevo;

Korisnici sredstava imaju obavezu da najmanje 50% iznosa odobrenih kreditnih sredstava plasiraju za nabavku osnovnih sredstava, a maksimalno 50% iznosa za obrtna sredstva.

Prioritet u ostvarenju poticajnih finansijskih sredstava imaju privredni subjekti koji obavljaju proizvodne, a posebno izvozno orijentisane djelatnosti, te one djelatnosti koje su u Strategiji razvoja Kantona Sarajevo do 2020. godine definisane kao strateške za razvoj Kantona Sarajevo.

„Dugoročna anuitetska finansiranja za stalna sredstva i kapitalne investicije odobravaju na rok do sedam godina (84 mjeseca) i u iznosu do 1.000.000,00 KM“, kažu u BBI banci.