BBI banka dobitnik priznanja DOBRO za korporativnu filantropiju  | Bosna Bank International
Online servisi Finansiranja Štednja Računi Kartice Podrška Islamsko bankarstvo

BBI banka dobitnik priznanja DOBRO za korporativnu filantropiju 

22.03.2019.

Bosna Bank International (BBI) dobitnik je priznanja DOBRO za korporativnu filantropiju u kategoriji velikih kompanija koje dodjeljuje Fondacija Mozaik u partnerstvu sa SIGN mrežom i uz finansijsku podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju. Nagrada je Ameru Bukviću, predsjedniku Uprave BBI banke uručena na večerašnjoj svečanoj ceremoniji u Sarajevu. 


DOBRO za filantropiju ima za cilj da istakne i prepozna osobe i kompanije koje su svojim radom i finansijskom podrškom značajno doprinijele razvoju zajednica. Osim toga, cilj je i da osnaži druge kompanije i pojedince da svojim doprinosom potaknu razvoj utječući tako na poboljšanje kvaliteta života u našoj zemlji.

„Velika je čast i zadovoljstvo dobiti ovo priznanje koja je nama u BBI banci daje poticaj da nastavimo dalje biti podrška društvu u kojem poslujemo. BBI banka i svi zaposlenici banke ovu nagradu doživljavaju kao posebno priznanje i nadamo se da ćemo biti poticaj da i druge kompanije pokrenu ili podrže projekte korisne za širu društevnu zajednice. Brigu za društvo u kojem poslujemo BBI banka ima ugrađenu u temeljima svoje korporativne kulture i tako ćemo nastaviti i u budućnosti“, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke. 


Neki od dosadašnjih pobjednika nagrade DOBRO su:
Kompanije: Prevent BH d.o.o., VGT osiguranje d.d., Elcom d.o.o, BH Telecom d.d., DM Markt d.o.o, R&S d.o.o i Enco d.o.o., Authority Partners d.o.o.
Osobe: Asmir Begović (nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine), Munir Pašagić, Adi Salčinović, Nadina Habibović, Elvir Karalić